Een complete verzorging voor je kat of kitten

Het bezoek aan een trimsalon voor een kat is tegenwoordig al goed ingeburgerd.  Kortharige katten hebben over het algemeen minder vachtverzorging nodig dan (half)langharige katten. Echter kan bij oudere katten de vacht wel beginnen te klitten en vervilten. De klitten en vilt trekken aan de huid en dat kan pijnlijk zijn voor je kat.  Heb je een (half)langharige kat, dan is de vachtverzorging nog belangrijker. Regelmatig kammen en borstelen horen hier nu eenmaal bij.  Zeker in de ruiperiode is een bezoekje aan het salon aangewezen .

Behandelingen

Hier een kort overzicht van de verzorging van je kat

Hoewel katten hun vacht zelf prima verzorgen, hebben ze soms onze hulp nodig.

Om de natuurlijke balans niet verstoren, gebruiken we uitsluitend neutrale shampoo’s.

Door regelmatig te kammen of borstelen blijft de vacht glanzend en gaat ze niet samenklitten.

Je zal ook minder haren in huis hebben. Vooral bij langharige katten is regelmatig borstelen nodig.

Wanneer het kammen een ritueel is geworden, zal je kat hier al spinnend van kunnen genieten.

Het regelmatig correct knippen van de nagels is belangrijk, niet alleen om schade in huis te vermijden, maar ook voor gezondheid van je huisdier. Zeker bij binnenkatten slijten de nagels vaak niet genoeg en is een knipbeurt aangeraden.

Ook de oortjes en ooghoeken krijgen de nodige aandacht. Deze gevoelige plaatsen worden zachtjes gereinigd, zodat de kat van kop tot klauw proper is.

Wanneer aangewezen zijn andere behandelingen, zoals ontwollen of plukken, ook perfect mogelijk.  Contacteer me even om dit te bespreken.

Kittenverzorging

Heb je een nieuw spinnertje in je gezin?  Bij Blaffers & Spinners kan je met je kitten terecht voor een kennismaking met het kapsalon en een eerste verzoring.
Met een aangepaste shampoo, borstel en aandacht tracht ik samen met jou je kitten te laten wennen aan de verzorgingen die het in de toekomst nodig zal hebben.  Het is belangrijk om hier vroeg genoeg mee van start te gaan, zodat je kitten later de verzorging goed laat ondergaan.